Ny på Mars

Søndag 19. juni kl 13:00

Det er ikke lenger mulig for menneskene å leve på jorden. Temperaturen har nådd kokepunktet og en voldsom pandemi herjer. Vian har reist til Mars med forsker-pappaen sin for å finne en kur mot pandemien og muligheten for å bosette seg der. Finnes kuren i bakken? Finnes den i vannet? Finnes den i atmosfæren eller kan skapningene som lever der oppe sitte på svaret?

Vian blir kjent med en av dem, Rollon og et varmt vennskap oppstår. 
Men når Vian introduserer Rollon til Pappa, begynner problemene. Vil Vian klare å stå opp for det hun mener er rett, og trosse pappa? Eller vil Pappa utnytte marsboerene, så menneskene kan overleve? Kan mennesker gjøre som vi vil, for å redde oss selv?

Under overflaten på Ny på mars, stilles det mange eksistensielle spørsmål selv om rammen for teksten er en morsom og spennende science fiction-historie. Målet med forestillingen er å skape den samme dobbeltheten i det sceniske uttrykket slik at barna først og fremst opplever en morsom og spennende forestilling som de i etterkant kan tenke over og kanskje trekke paralleller til.

Teater for barn skal stimulere og skape empatiske mennesker, for empati er evnen til å forestille seg hva andre mennesker/karakterer går igjennom. Ved å se teater trenes denne forestillingsevnen slik at barna som går ut av teatersalen har med seg mer i ryggsekken enn da de gikk inn. Forestillingen har vist seg å være både morsom og treffende for barnas foreldre og. 

Søndag 19. juni kl 13:00

Varighet: 60 min
Medvirkende: Maria Petronella Muri Nygren (dramatiker og skuespiller), Sacha Slengesol Balgobin, skuespiller, Elg Elgesem, Skuespiller.
Regi: Erlend Rødal Vikhagen

Målgruppe: 5+


Teksten er utviklet med skrivestøtte fra Unge Viken Teater. 
Forestillingen er produsert med støtte fra Lillestrøm kommune. 

Kjøp billetter her