En Som

Vi er snart 8 milliarder mennesker på denne kloden, likevel kjenner vi alle på følelsen av ensomhet fra tid til annen. Noen ganger som små flyktige øyeblikk, andre ganger som en stor altoppslukende tomhet.

Ensomheten er en følelse som også mange forfattere og komponister har latt seg inspirere av. I denne konsertforestillingen har skuespiller Maren Sennels og pianist Julie Yuqing Ye samlet et bredt spekter av kunstverk fra hele verden for å skape et rom der den sarte følelsen får blomstre i fred, og kanskje vokse seg til noe å være glad i.

Denne forestillingen, som skulle hatt premiere i mars 2020, begynte som et prosjekt mellom to barndomsvenner med ulike innganger til samme tema og sluttet som en hyperaktuell kjærlighetserklæring til ensomheten. I tillegg til å lete gjennom kjente og ukjente kunstneres arbeid har vi også snakket med psykolog Lindis Jørgensen om ensomhetens fysiologiske funksjon for å forsvare den kanskje vondeste av alle følelser og gjøre den litt mindre skummel. Vi sier som Hans Børli: «Ensomheten er menneskehjertenes eneste ubrytelige fellesskap

Programmet er satt sammen av dikt, musikk, sang og tekst fra kunstnere som William Shakespeare, Hans Børli, Alf Prøysen, Edvard Grieg, Trygve Skaug, Kjersti Wøyen Håland, Erik Satie, Sergej Rachmaninov og Franz Liszt i tillegg til tekster som er skrevet av Maren Sennels.

Medvirkende:
Julie Yuqing Ye og Maren Sennels.

Dørene åpner kl. 15.30

Forestillingslengde: 50 minutter
Scene: Oslo Nye Cafescenen
Tid: 17. juni kl. 16.00