Ruth Maiers dagbok

– En trestemt monolog

AVLYST! Forestillingen er dessverre avlyst på grunn av sykdom! Billetter refunderes automatisk.

Teatermonologen Ruth Maiers dagbok – En trestemt monolog er formet som et åpent fortellerteater, der Gunvor Hofmos dikt veves inn i Ruths fortelling, og trådene bindes sammen  av Jan Erik Vold, alle fremstilt av skuespiller Anitra Terese Eriksen. Med på scenen har hun klarinettisten Georg Reiss.  Forestillingen hadde urpremiere på jødisk museum 27. november 2022.

Jødiske Ruth Maier skrev dagbok jevnlig de siste ti årene av sitt korte liv, frem til hun blir sendt til Auschwitz og dør, bare 22 år gammel.
I forestillingen Ruth Maiers dagbok – En trestemt monolog følger vi henne som ung pike i Wien, der hun vokser opp i et trygt og velberget borgerlig hjem, vi opplever møtet med Nazi-Tyskland og Krystallnatt, flukt til Norge og krigsutbrudd og ensomhet i et fremmed land. Ikke minst får vi glimt av samlivet med hennes tvillingsjel og store kjærlighet, lyrikeren Gunvor Hofmo. Dette unike materiale oppdages av forfatter og litteraturformidler Jan Erik Vold, da han får tilgang til alle Hofmos etterlatte papirer, og Ruth Maiers dagbok blir publisert. Manuset til forestillingen er basert på dette materialet og skrevet og regissert av Anne-Karen Hytten. I dag er Ruth Maiers arkiv inkludert i Norges dokument-arv og dermed en del av UNESCOs verdensarv.

Medvirkende:
Anitra Terese Eriksen (skuespiller) og Georg Reiss (musiker).

Manus og regi: Anne-Karen Hytten / Scenografi: Christine Lohre / Lysdesign: Daniel Kolstad Gimle / Produsent: Hilde Grythe / Prosjektleder: Kristin Zachariassen / Tekniker: Falko Matulla.

Forestillingen er støttet av FRITT ORD, KULTURRÅDET, FFUK og BERGESENSTIFTELSEN.

AVLYST! Forestillingen er dessverre avlyst på grunn av sykdom! Billetter refunderes automatisk.