Off-Heddaprisen 2023

Verdens første Off-Heddapriser ble delt ut søndag 18. juni. Her er vinnerne:

Beste sceneshow: The Burly Q Room

Ledet av Mama M. C., som har publikum i sin hule hånd gjennom hele showet med et imponerende crowdwork, er Burly Q room utrolig gjennomarbeidet og profesjonelt. Forestillingen viser at Burlesk er en kunstform som formidler historier og budskap på en raffinert og elegant måte. Og publikum elsker det!

Medvirkende: Christie Kynkäänniemi Gustavsson, Channette Strôm, Karoline Folkvord Ryen, Åshild Brinchmann Løvvig, Casandra Strand Simon, Oda Marie Haugholt, Tinka Amundsen.

Beste festivaløyeblikk: Fluffers – sparkling in the dark

Party! Med Døden som tema, skaper de et mørke man vil være med inn i med glitter! De formidler veldig bra, og aktørenes innlevelse og engasjement smitter over på publikum, som sammen med sangvalg gjør dette til mye mer enn «bare en coverkonsert».

Medvirkende: Marika Enstad, vokal, Øyvind B. Lyse, vokal og bass, Vidar Løvstad, gitar, Robert Skjærstad, trommer.

Beste scenetekst: Arbeidstittel: Dødsdans

En eksperimentell forestilling hvor teksten er i fokus, i et stedsspesifikt scenisk univers som ikke har noen klart definerte vegger. Skuespillerne har selv skrevet teksten som bærer forestillingen sammen med skuespillerne på en naturlig og elegant måte. Teksten er viktig, finurlig og treffer publikum godt samtidig som man opplever at dette er skuespillernes eget originalverk. Det gir legitimitet og kvalitet.

Medvirkene: Arjan Nilsen, Stine Elverhøi Johnsen, Ingrid Myhre Løvik, Trine Flinder Haraldsen, Andreas Koschinski Kvisgaard.
Musikk av William Kjeldsberg.

Beste skuespiller: Lars Oscar Sivertsen

I vanskelig sjanger tar skuespilleren rollen på alvor, spiller jævlig godt, gjør skuespillerteknisk godt og solid arbeid, og skaper en gjennomarbeidet karakter både fysisk og psykisk. En bunnsolid prestasjon som gjorde det lett å dele ut denne prisen.

Lars Oscar Sivertsen vinner prisen for rolle sin som Detektiv Nick “Richard” Olsen i forestillingen «Du vil ikke tro hva som skjer på slutten».

Beste forestilling: Du vil ikke tro hva som skjer på slutten

En gjennomarbeidet forestilling med detaljer og elementer som skaper gjenkjennelse og tar seg selv på alvor – selv om forestillingen er langt fra alvorlig. Smarte valg i teksten bygger opp skuespillerne, gode karakterer og et publikumstekke som inviterer til og gjennomfører publikumsinteraktivitet på en mesterlig måte.

Medvirkende: Lars Oscar Sivertsen & Sebastian Helland Fosse
Kompani: Pangea Produksjoner

Årets Off-Hedda: Tekster, med Ferdinand Falsen Hiis

En modig forestilling hvor man som publikum blir sugd med inn i showet, og ville ikke at det skulle ende. Med smarte og morsomme tekster som handler om skuespillerens angst som formidles godt med god dramaturgi, topper han med seks minutters dans – alene på scenen. En forestilling som på mange måter er essensen av det Off-Hedda er.

Medvirkende: Ferdinand Falsen Hiis