Den fremmede

«I dag døde mamma. Eller kanskje i går, jeg vet ikke.»

Den fremmede møter vi Melina Tranulis som Mersault, hovedpersonen som skal halshugges for å ha drept en navnløs araber på stranden. Eller er det egentlig fordi han ikke sørger over sin avdøde mor på «riktig» måte?

Den fremmede er i regissør Lena Sendstads iscenesettelse en prekær påminnelse om det fremmede i oss alle. Den fremmede stiller store samfunnsaktuelle spørsmål om hvor langt empatien strekker når adferd, verdier og normer ikke ligner flertallets. Hvem er innenfor og hvem er utenfor? Men også helt nære spørsmål til individet: Er det noen av oss som aldri føler seg frakoblet?

Det absurde er sentralt i denne forestillingen: fra sin ensomme posisjon i fengselscellen, natten før møtet med giljotinen, tar Mersault oss igjennom historiene som bragte han dit, og gir sanselige bud på hvordan være i livet med glede, nytelse og pasjon, når døden er det eneste gitte.

I Sendstads iscenesettelse vil spørsmålene om kontakt: hvor nære vi kan og våger å angå hverandre – inn i de mest intime relasjonene- være vel så viktig som hvem som bestemmer hvem som får beholde hodet.

Medvirkende: Melina Tranulis

Dramatisering og regi: Lena Sendstad
Dramaturg: Marianne Sævig

Forestillingslengde: 50 minutter
Scene: Oslo Nye Teaterkjeller’n
Tid: Torsdag 15. juni kl. 21.00

KJØP BILLETTER HER