Karantenehotellet

Velkommen til Karantenehotellet! 

I 2019 lanserte den norske regjeringen en strategi for å forebygge ensomhet da ensomhet har vist seg å være en risikofaktor for økt sykelighet og dødelighet. Ensomhet oppstår når du er ufrivillig alene, og på Karantenehotellet må man derfor lære å være alene uten å bli ensom.

Karantenehotellet er en tverr-skandinavisk forestilling der skuespillerne snakker norsk, svensk og dansk på scenen. I kjølvannet av en global epidemi og et stigende antall unge som faller utenfor fellesskapet undersøker og portretterer forestillingen ensomhet som en samfunnskritisk sykdom. Publikum inviteres inn på et hotell for de ensomme der beboerne må kvitte seg med ensomheten sin for å kunne bli en del av samfunnet igjen. Her møter vi tre Liv, Alf og Skyggen som alle er ensomme på hver sin måte. I møtet med hverandre splittes de mellom ønsket om selvstendighet og behovet for samhørighet. For er vi i det hele tatt skapt til å leve alene?

Tväerr er en teatergruppe etablert i Oslo med røtter i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene. Karantenehotellet er deres første forestillingen og den hadde urpremiere i København på Teaterhuset i 2022.

“Med Karantænehotellet har Tväerr skabt en humoristisk, original og genkendelig forestilling om de universelle følelser og oplevelser af ensomhed og fællesskab. På Karantænehotellet bliver ensomheden et fælleseje og netop i det møde forløses den til både fryd og frygt for både de tre karakterer og for publikum.”
Sasja Tjerrild, Teaterhuset, København 

Medvirkende:
Arjan Nilsen
Embla Hane
Clara Mølsted-Ylönen
Musiker: Jósef Zachariassen.

Produksjonen:Manuskript: Clara Mølsted-Ylönen i samarbeid med Embla Hane, Arjan Nilsen, Alva Kaisa Odden Langedok og Lotta Grohmann / Regissør: Alva Kaisa Odden Langedok / Musiker: Jósef Zachariassen / Dramaturg: Lotta Grohmann / PR-ansvar: Maren Eline Markussen / Kostumé og syerske: Emma Gulling / Grafiker og plakatdesign: Björk Sigga Asp Böye / Fotograf: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn.

Takk til:Ingeborg Bjarno Thomsen / Marie Lind og Vilde Espeland Brattekås / Ingrid Lene Langedok / Nordisk Kulturfond / Fond for utøvende kunstnere / Norsk Skuespillerforbund

OBS! Spilles 14. juni 2023 i Startblokka, Østre Aker vei 90, 0596 Oslo (forestillingen har byttet spillested)

Dørene åpner: kl. 19.30

Forestillingslengde: 1 time
Scene: Starblokka
Tid: 14. juni kl. 20.00